Personal trainer Richard Hamstra aan het woord - Nieuws

< ander nieuws

Personal trainer Richard Hamstra aan het woord

Personal trainer Richard Hamstra aan het woord

“Na mijn opleiding Sport en Management werkte ik een tijdje als buurtsportcoach. Daar begeleidde ik een heel diverse doelgroep, veelal kwetsbare mensen met verschillende achtergronden. Dat vond ik erg leuk om te doen, dus toen ik hoorde over Fit via Fa-Brik was ik gelijk enthousiast.

Als personal trainers begeleiden wij onze cliënten meestal individueel, dat geldt ook voor de deelnemers aan dit project. We zien dat zij vaak heel onzeker binnenkomen, maar gaandeweg steeds losser worden. We proberen echt oog en oor te hebben voor wie we voor ons hebben, maatwerk te leveren, en een goede sfeer te creëren met af en toe ruimte voor wat humor. Dat werkt goed. Van de 16 kandidaten van het afgelopen half jaar, is er slechts eentje afgehaakt. Bij de anderen zien we vooral mooie resultaten: toenemend zelfvertrouwen en een groeiende motivatie.

Naast de sportieve training, geven we ook leefstijl- en voedingsadvies. Soms is het ook nodig om wat normen en waarden mee te geven: kom op tijd, denk om hygiëne enzovoort. Al met al denk ik dat Fit via Fa-Brik heel waardevol is voor de deelnemers, en ik vind het geweldig dat ik mijn steentje kan bijdragen aan hun persoonlijke groei en een gezondere toekomst.”