Kandidaat Peter (46) aan het woord - Nieuws

< ander nieuws

Kandidaat Peter (46) aan het woord

Kandidaat Peter (46) aan het woord

“In mijn jeugd is er veel misgegaan – wat begon met een problematische scheiding, liep uit op een ontwrichte kindertijd en een complexe, verstoorde relatie met mijn ouders. Ook later ben ik in moeilijke, verdrietige situaties beland. In mijn volwassen leven kreeg ik steeds meer last van de trauma’s uit mijn jeugd. Ik had last van angsten, sliep slecht en raakte verslaafd aan alcohol en medicijnen. Ik raakte mijn baan kwijt en kwam in de bijstand terecht. Na twee keer opgenomen te zijn geweest in het ziekenhuis, zag ik in dat er iets moest veranderen.

Dankzij goede begeleiding ben ik uiteindelijk van mijn verslavingen afgekomen en stapje voor stapje opgekrabbeld. Vorig jaar werd ik door de gemeente benaderd met de vraag of ik mee wou doen aan Fit via Fa-Brik. Ik vond het heel spannend, want ik wist niet precies wat ik me erbij moest voorstellen. Moest het in een groep, was er begeleiding en hoe zou die eruit zien? Na overleg met jobcoach Bastiaan van Fa-Brik besloot ik het te gaan proberen. De eerste keer viel me mee, maar de tweede keer was heel heftig, ik voelde me angstig door de hele setting: mensen, drukte, het sporten. Dankzij de steun en begeleiding van Bastiaan en de mensen van Hamstra PT lukt het me steeds beter om hier mee om te gaan. Zij geven mij veel vertrouwen en het gevoel dat ze er echt voor me zijn.

Momenteel doe ik vooral krachttraining. Ik bouw het heel langzaam op, maar ik merk zeker al verschil. Het gevoel in mijn lichaam komt terug, dat was een tijdlang echt weg. Ik heb meer energie en ik zit beter in mijn vel. Ik voel me heel gemotiveerd om door te zetten. Naar de sportschool gaan betekent voor mij ook weer in contact komen met mensen – lange tijd was dat er amper. Nu heb ik elke dag wel een gesprekje met iemand, dat gaat me steeds beter af.”