Kandidaat Melissa (19) aan het woord - Nieuws

< ander nieuws

Kandidaat Melissa (19) aan het woord

Kandidaat Melissa (19) aan het woord

“Doordat ik vroeger veel gepest ben, heb ik posttraumatisch stresssyndroom. Ik kan heel negatief zijn over mijzelf en de wereld en voel mij soms angstig. Op de momenten dat het slecht met me gaat, vergeet ik mezelf bijna. Ik heb dan niet door dat ik mijn lichaam eigenlijk kapot maak.

Gelukkig gaan er tegenwoordig ook steeds vaker dingen heel goed. Sinds vorig jaar werk ik bij Rivièra in Drachten. Daar ben ik ontzettend blij mee, want het werk is leuk, ik heb fijne collega’s en ik word er goed begeleid. De gemeente heeft mij in contact gebracht met jobcoach Bastiaan van Fa-Brik. Toen ik hem vertelde dat ik best meer zou willen bewegen, nodigde hij mij uit om mee te doen met het sportproject Fit via Fa-Brik. Ik had sinds de basisschool niet meer gesport, dus ik vond het best spannend.

Een paar maanden geleden ben ik begonnen met sporten, onder begeleiding van Bastiaan en personal trainer Ronald van Hamstra PT in Drachten. Ik vind dat het supergoed gaat. Ik merk dat mijn hoofd er leeg van wordt, en dat is zo fijn! Door te sporten kan ik negatieve gedachten echt van me af trainen. Ik doe vooral krachttraining. Daardoor heb ik na de training soms last van spierpijn. Een tijdje geleden ging de training heel goed, maar daarna werd ik misselijk en duizelig. Ik was waarschijnlijk té fanatiek bezig geweest. Gelukkig word ik daar goed in begeleid en in de training erna heb ik het een stukje rustiger aan gedaan en voor die tijd goed gegeten. Ook op het gebied van gezonde voeding geven ze mij tips!

Ik vind het lastig om mezelf te motiveren en om positief te blijven, maar ik heb het idee dat het sporten me daar wel bij helpt. Ik voel me mentaal redelijk goed op dit moment, ik sta iets sterker in mijn schoenen. Mijn doel is om positiever naar mezelf te kijken, ook als ik een fout maak of niet zo lekker in mijn vel zit. Ik vind het soms lastig om mezelf te accepteren zoals ik ben, maar het sporten helpt me daar bij.

Soms, als ik wat bleek thuiskom na een training, schrikken mijn ouders een beetje. Maar eigenlijk betekent het gewoon dat ik me écht heb ingezet. Ze zijn soms wat bezorgd, maar vooral ook heel trots, omdat ik zo goed bezig ben. Ik heb mijn school afgemaakt, ik heb werk dat ik leuk vind en ben nu goed bezig met sporten. Ik hoop dat ik dit blijf volhouden – op dit moment heb ik daar wel vertrouwen in!”